Value = £150,000

Location = Woodford, London

Summary = Single storey extension to a Victorian period property consisting of a large kitchen / family room, utility room, downstairs shower and w/c.

Challenge = The property remained occupied whilst all works were carried out.

Solution = As the extension was for a new kitchen / family room; bakers provided the client with a temporary kitchen to use during works, until the new kitchen was installed and final breakthrough into the house completed.

Trusses were supported on steel flitch plates to create a large open plan kitchen and family living area, with vaulted ceilings, exposed truss tie beams and floor to ceiling length windows to the rear, to enjoy views of the large garden. The shower room was tiled with traditional Victorian tiles to the floor and walls. The rest of the kitchen family room extension is tiled with natural stone floor tiles. The terrace is paved, with vertical sleepers to retain ground levels.