Value = £250,000

Location = Braintree, Essex

Architect =Purcell

Summary = New build extension to a primary school consisting of a new staff room and medical room.

Challenge = Works had to take place without disrupting the school and its pupils.

Solution = Delivery times were restricted so that deliveries did not take place during school pick up or drop off times. Works stopped whilst the pupils sat their SAT exams.

Works involved the demolition of the existing staff room, breaking out the existing foundations and the construction of new pad and beam foundations with a Milbank floor. The construction of the new staff room consisted of a steel portal frame, with cavity brickwork to match the existing, and a pitched Kingspan roof and Trespa Cladding.

Works also included adaptations to the existing photocopy room and the provision of new toilet facilities. New kitchen facilities were fitted within the new staff and medical room. Comprehensive M&E works to new extension.

Before the school opened again in September landscaping and drainage works took place, as well as the provision of a new footpath and railings.